;
igorl писал(а):Не так давно в Эйлате повстречал рыбу. На самой мелкоте, где полно народу.
grass писал(а):есть такой маленький балончик в 5 или 7 литров. позволяет находится под водой ещё 3-4 мин в случае аварии. Очень даже может спасти жизнь. Что скажете знатоки ?
יום שבת אני וחבר (אלירן) נפגשים עם חבר של אלירן בכניסה לחוף בקיסריה הבחור אוסף אותנו עם גיפ האמר נכנסים לחוף מתארגנים לצלילה חופשית והבחור עם הגיפ הלך קצת לדוג עם רולר.
נכנסים אני ואלירן מתלבשים עוברים קצת את הגלים הוא מתקדם אני נשאר במקום מסדר את המשקפת ונכנס. עומק של מטר, מטר וחצי בערך ראות של יותר ממטר וחצי. מתקדם טיפה בא לדרוך את הרובה (פעם ראשונה עם וישבון דניימה) מניח את הוישבון על המגרעת עוד לא מספיק להוציא את הידיים מהגומיות ובוווום החץ טס.
שניה אחרי זה שומע צעקה מתוך השנורקל מתקדם קצת רואה את אלירן מחזיק את החץ שהחץ תקוע לו בכתף.
ישר עוזב את הרובה וניגש אליו רואה את החץ בערך 8 ס"מ מעל הפיטמה תקוע בכתף של אלירן. בלי לחשוב הרבה מתחיל להוציא אותו לחוף וישר מסמן לעזרה משמיים עברה בחוף בחורה שאני לא יודע את שמה שהיא אחות בבית חולים היא תידרכה אותי, היא הזמינה את האמבולנס ותיארה לו איפה בדיוק נכנס החץ ומה חומרת הפציעה.
בזמן שאני מחזיק אותו בידיים שלי התחילו להיתגלגל לו העיניים והוא היתעלף עזר לי בחור בחוף להשכיב אותו על החול ביקשתי ממנו שיחזיק לו את הרגליים באוויר שיזרום דם לראש (לפי הוראות הבחורה) רצתי להביא לו מים הוא היתעורר, שתה, נרגע ואמר לי שהכל בסדר שהוא קצת רואה מטושטש, ישר הוצאתי את הסכין חתכתי את החוט מהחץ וקרעתי לו את החליפה, הורדתי לו אותה בעדינות על מנת שאני לא יזיז את החץ.
תוך כדי שכל זה קורה הבחור שבאנו איתו לחוף הבין שקרה משהו ישר רץ אלינו הביא את הגיפ בזהירות הרמנו אותו השכבנו אותו בספסל האחורי פתחנו את החלון שהוא יוכל לשכב עם החץ וישר טסנו ליציאה מהחוף. בדרך דרסנו כלב, לצערי.
האמבולנס חיכה לנו בכניסה לחוף ושמה הם העבירו אותו לאלונקה והטיפול עבר אליהם. ברגע הזה אני נשברתי והתחלתי לבכות אחד החובשים טוען שגם אני התעלפתי, אני לא זוכר את זה.
ישר עלינו לאמבולנס בדרך להלל יפה. בזמן הנסיעה אלירן דיבר והיתבדח שתפסתי דג גדול, שזאת הייתה אחלה יריה ושהחץ מושחז כמו שצריך.
בהילל יפה הכניסו אותו לחדר ניתוח שמה הוציאו לו את החץ.
יצאתי החוצה הדלקתי סיגריה לנסות להירגע בכל זאת עברו ועוברים עליי רגעים קשים.
הגיע אליי שוטר ראה שאני עם החליפה וביקש לתחקר אותי במשך שעה בערך תיחקרו אותי 3 שוטרים, לאחר מכן את אלירן חקרו ובסוף נתנו לי זימון להגיע לחקירה בתחנת חדרה.
אתמול (יום ראשון) הגעתי לתחנה, שעתיים וחצי, שלוש שעות חקרו אותי לאורך ולרוחב שאלו אותי שאלות שלא קשורות בכלל למקרה באיזושהי דרך.
למשל, איך הגעתם לקיסריה? באוטו של אלירן. איזה אוטו זה? רנו מגאן. איזה נפח מנוע? 2000. הילוכים? כן. מה צבע האוטו? כחול.
אני מואשם ברשלנות והחוקרת אמרה לי שאם אלירן יחליט להתלונן זה ייחשב כנסיון לרצח.
אני בטוח במליון אחוז שאלירן לא יתלונן.
כרגע אני משוחרר עד להמשך החקירה.
אלירן היתשחרר מהבית חולים באותו יום, מוצאי שבת בערב. מצבו תקין לגמרי וכרגע חזרנו מבילוי.
חוץ מתפרים ותחבושת עליהם אין לו שום דבר.
עשיתי ברכת הגומל והודתי לאלוהים שזה נגמר ככה ולא באסון.
כרגע אני החלטתי שאני מפסיק קצת לצלול דייג אני רוצה להירגע מהמקרה ולאט לאט לחזור לעצמי.
את הרובה והחץ החרימו לי ורק אם אני ייצא זכאי אני אקבל אותם. זה לא מה שמדאיג אותי.
את כל הציוד השארתי בחוף, רפי הבחור שבאנו איתו אסף לנו את הציוד והחזיר לנו אותו שטוף.
שוב, לא חשבתי על הציוד לשניה אפילו.
אני שמח שהמקרה נגמר ככה ולא גרוע יותר.
הסקתי מסקנות, למדתי מהטעות.
ביום שלישי בלילה הגעתי לאילת ולאחר שינה של שלוש שעות בלבד יצאתי לדייג בחוף הצפוני
על גבי קיאק,בשעה שמונה לערך ניפגשתי עם דן ואלון לצלילה בכפר הצוללים,
עשיתי מספר צלילות לעומקים של 22 מ הרגשתי מצוין למרות העיפות הרבה שאחזה בי
בשל חוסר שינה ואנטיביוטיקה שטיילה לה בתוך דמי לצורך מיגור דלקת אוזניים שהייתה מספר ימים קודם לכן,
יכולתי להעמיק אך בהמלצתו של דן לא עשיתי זאת,בכל פעם שעליתי לפני המים היה לי עוד המון אויר,
המשכנו לצלול ולהישתעשע במים כמו גם להפריח טבעות אויר מ 10 מ, היה מדהים,
משם הגענו דן אלון ואנוכי למאהל שלי אכלנו והרבצנו וודקה רד בול עד הערב בין ביס לביס מהאוכל
היה פשוט נפלא לשהות גםבמחיצתו של דן,
למחרת יצאנו דן ואני לצלילה כאשר בדרך פגשתי את יניב שהחליט להיצטרף,
דן ואני עשינו כמה צלילות עד שיניב הגיע למקום,אני ירדתי לעומקים של 26-27 מ
והתחושה היתה שאני יכול הרבה הרבה יותר,
פשוט יצאתי עם הרבה אויר בכל פעם,
היה לי איזשהו מחסום פסיכולוגי שמנע ממני להעמיק בכל פעם שהגעתי לעומקים הנ"ל,
לאחר שיניב הגיע עשיתי לו כמה צלילות בטיחות והחלטתי שהפעם אני יורד לשלושים מטר,
כשהגעתי לעומק הרצוי חטפתי מכת קור עזה בליווי של הרגשה שלא הכרתי מעולם,
הריאות התכווצו בצורה כזאת שנתנו תחושה שאין אויר כאילו שהם בגודל של גולה,
עם התחושה הזאת אני מסתובב לעליה כאשר במוחי רצה המחשבה שכאשר אעלה קצת המצב יחזור לקדמותו,
הדבר לא קרה וזה הכניס אותי לפניקה
למרות שלא היתה לי בעיה של אויר באותו הרגע,הפניקה שהישתלתה עלי שרפה לי במהירות רבה את מלאי האויר ,
תוך כדי עליה אני פוגש את דן בדרך שכשהרגלו מחייך אליי ברוך ומנסה להרגיע אותי,
אני מנסה להישתלט על עצמי ולהירגע ,אך זה החזיק בדיוק שתי שניות ושוב הפניקה
היא ששולטת בי ,איך שאני יוצא מהמים דן מוביל אותי למצוף
אני חייב לציין שלמרות כל מה שסופר כאן לא הרגשתי שום בעיה שהולכת ומתקרבת,
זה נראה כמו סתם עוד פניקה חסרת משמעות,הדבר האחרון שאני זוכר זה שאני תופס את המצוף,
לאחר שהתעוררתי וזאת לאחר כ 20 שניות, לדברי דן ,חשתי בכך שהייתי מעולף
וזאת בעיקר מפני שעברתי פעמיים בחיי הליך של איבוד הכרה ,אחת בתאונת דרכים על גבי אופנוע,
השניה בקופנגאן שבתיאלנד לאחר מסיבות חוזרות ונשנות עד שעות הצהריים שלמחרת,ההרגשה הייתה נפלאה
ואני לא צוחק כלל!!כמו סרט מהיר שרץ במוח,
רק מי שחווה זאת יבין על מה אני מדבר,
את מה שקרה בזמן הסמבה והעילפון אשאיר למקור הראשון לספר ,
דנדוש היקר
לאחר ניתוח העניינים ובשיתוף עם דן המסקנות הינם:
1.התקדמותי בצלילה הייתה מהירה מדי,שכן אני בצלילה חופשית רק שלושה חודשים.
2.העומק שבו הרגשתי נח היה 22 ,הייתי צריך להרגיש נוח גם ב25-26 מ לפני ההתקדמות.
3.הקפיצה מ 21 מ(הצלילות שלי בקורס עם דן)ל 30 מ גדולה מאוד וצריכה להתבצע בהדרגה.
גם אם מרגישים שאפשר יותר,שכן כל מטר בעומקים הללו משמעותי מאוד וטילוף כלפי מעלה
במאזן ציפה שלילי ביותר, קשה שבעתיים מעומק אחר.
4.אנטיביוטיקה זה בהחלט לא מתכון טוב לצלילות.
5.אסור לתת לפניקה להישתלט!!הפניקה היא מקור לבעיות רבות ועושה פעולה הפוכה מהיעוד
שלה במקור,היא פשוט שורפת המון המון חמצן.
מעבר לכך ובתוך כך ,היה מצוין ופשוט נפלא.
רב תודות לדן
,אם שכחתי משהו אכתוב,
digger писал(а):У меня уши болят если много ныряю, хотя продуваюсь вроде правильно, поэтому глубже 5-8 метров стараюсь не нырять.Это испорченные уши или ошибки при продувке? Как-то можно определить?
Yaf писал(а):Про стрельбу в воду с воздуха мы уже говорили, но именно об этом я могу говорить и говорить... Не стреляйте в воду с воздуха! Мне совершенно нет дела до чьего то поломанного ружья, но такая стрельба опасна для других людей. Это ТАБУ. Запрет.
Вернуться в Все что вы хотели знать о подводной охоте
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей